0499 422 134 (dag en nacht) info@coda-uitvaarten.nl

Rouwdrukwerk

Rouwdrukwerk

Ik werk niet met standaard rouwdrukwerk. Ik heb dan ook geen map met standaard voorbeelden waaruit je een kaart kiest. Wel heb ik een map met voorbeeldkaarten. Deze kaarten zijn door anderen gemaakt. Ze geven een idee hoe een kaart of brief er uit kan komen te zien. Samen gaan we dan kijken welke vorm en afbeeldingen het beste bij jullie past.

Advertentie

Een advertentie wordt vaak geplaatst om diegene die geen kaart ontvangt op de hoogte te stellen van het overlijden. Advertenties in regionale en zeker landelijke kranten kunnen kostbaar zijn. Een voordeel van een krantenadvertentie is dat bij bepaalde kranten de rouwadvertenties ook op internet te vinden zijn. Er zijn veel mensen die geen krant meer hebben, maar wel dagelijks zo’n site bezoeken. Het bereik via een krantenadvertentie is groot.

Gedachtenisprentje

Een gedachtenisprentje of herinneringsprentje is niet aan een bepaald formaat verplicht. Afhankelijk van wat je wilt laten zien en of lezen, zal de drukker het prentje op maat maken. Het kan een enkel kaartje zijn met alleen een gedicht en een mooie afbeelding. Of een drieluik met tekeningen en of teksten van verschillende mensen. De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd.

Dankbetuigingen

Er wordt niet meer standaard na ongeveer 6 weken een dankbetuiging gestuurd. Vaak staat op het prentje al een woordje van dank. Ook kan je in plaats van een prentje een andere vorm van dank geven aan belangstellenden bij de afscheidsdienst. Iets wat past bij de overledene. Of iets wat je zelf graag meegeeft omdat het je steun geeft. Omdat hierover niet meteen beslist hoeft te worden heb je daar een paar dagen tijd voor om over na te denken.